''Taptoe''

Slider
Taptoe 's-Hertogenbosch

Presentatie: Petra Mulders

18.45 uur
Optreden De Feestbende - Croimvoort

19.20 uur
Voorprogramma Taptoe

Jong Amantius - 's Hertogenbosch

19.30 uur
Taptoe met volgende deelnemers:
Kamper Trompetter Korps (KTK) – Kampen
Showband Takostu – Stiens
Drumfanfare Amantius - ’s-Hertogenbosch
Drum- en Showfanfare ADVENDO – Sneek
Drumfanfare EXEMPEL – Empel
Chr. Muziekvereniging Kunst en Genoegen (KNG) – Leiden
Jubal Drum- & Bugle Corps - Dordrecht

Nadere informatie over de deelnemers


Kamper Trompetter Korps
Kampen

 

Het Kamper Trompetter Korps, kortweg KTK, heeft op alle grote taptoes en evenementen zijn sporen verdiend, zowel in binnen- als buitenland. Een formatie met een unieke sound, dynamisch, energiek en competitief. Een pakkend repertoire in combinatie met een opvallende uniformering geven altijd een extra dimensie aan de bijzondere optredens van het Kamper Trompetter Korps.

De band behoort dan ook tot de meest geboekte showbands van Nederland. Dit jaar onder andere te zien en horen op het WMC te Kerkrade, Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) te Assen en showoptreden/streetparade tijdens de wijnfeesten te Grevenmacher Luxemburg.

KTK brengt de wervelende show genaamd “Carpe Diem”.

Meer informatie: www.kampertrompetterkorps.nl

 

Showband Takostu
Stiens

 

Showband Takostu komt uit Stiens en de naam is een afkorting van TA-mboer KO-rps STU-dio. De vereniging bestaat uit meer dan 100 leden, verdeeld over een Showband, Jeugdband en Kidskorps en is nog steeds groeiende qua ledenaantal.

Het instrumentarium bestaat uit marstrommen, bassdrums, bekkens, timp-toms en een melodie-sectie met piccolo’s, dwarsfluiten en malletinstrumenten. Door deze unieke samenstelling heeft Takostu een eigen muziekgenre opgebouwd. Showoptredens zijn verzorgd op grote taptoe’s zoals in Groningen, Leeuwarden, Kaatsheuvel, Alkmaar en Delft. Ook o.a. in Spanje, Duitsland en Rusland hebben de bandleden opgetreden.

De show maakt indruk door de choreografie en perfecte timing in combinatie met het eigen geluid van deze formatie.

Meer informatie: www.takostu.nl 

 

Drumfanfare Amantius
's-Hertogenbosch

Organiserende vereniging Drumfanfare Amantius uit 's Hertogenbosch mag op haar egen feestje niet ontbreken. Ondanks dat de organisatie van de taptoe in een stichting is ondergebracht, is de taptoe en Amantius onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In haar jonge bestaan heeft Amantius al heel wat neergezet en is uitgegroeid tot een volwaardig showkorps met meer dan 150 leden, verdeeld over de show-marchingband, jeugdorkest “Jong Amantius” en een concertorkest de “Stageband”.

De muziek die Drumfanfare Amantius ten gehore brengt bestaat uit arrangementen die veelal speciaal voor het orkest worden geschreven, alle muziekstemmen in het arrangement zijn hierdoor optimaal vertegenwoordigd wat een volle klank oplevert.

Drumfanfare Amantius hecht veel waarde gehecht aan een goede muzikale opleiding, alle leerlingen worden door gekwalificeerde instructeurs opgeleid.

Amantius treedt regelmatig op in binnen- en buitenland aan streetparades, corso's en taptoes.

Meer informatie: www.amantius.nl 
 

Drum- en Showfanfare Advendo
Sneek

 

Advendo presenteert ieder jaar een nieuwe show: verrassend en afwisselend. Deze routinier heeft een imposante lijst met optredens opgebouwd en nagenoeg overal in Nederland opgetreden. Maar ook België, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Italië, Malta, Canada, USA, Engeland en Turkije hebben al kennis gemaakt met de band uit Friesland.

Kenmerkend zijn  vooruitstrevendheid, vernieuwend en verrassend. Niets wordt tweemaal hetzelfde uitgevoerd en de beleving van het publiek is eerst verbijstering en overgaand in bewondering. Advendo is gekeed in de opvallende uniformering die altijd in de kleuren zwart/wit is uitgevoerd.

De reputatie van Advendo heeft in de loop der jaren geleid tot een aantal niet alledaagse optredens met diverse hoogtepunten.

Advendo behoeft geen verdere toelichting, zij zijn een icoon en trendsetter in de Nederlandse show- en marchingwereld. En gelukkig dit jaar ook weer te gast tijdens Taptoe 's Hertogenbosch.

Meer informatie: www.advendo.nl
 

Drumfanfare Exempel
's-Hertogenbosch

 

Marchingband Exempel bestaat sinds 1967 en is in 2017 uitgegroeid tot een orkest met (inter)nationale bekendheid, behorend bij de top van de Nederlandse show- en marchingbands. De ‘Lions of Victory’ delen hun passie, vriendschap & liefde voor muziek graag met het publiek. Dit doen de ‘Brabantse leeuwen’ onder meer bij sociaal-culturele evenementen in het eigen dorp Empel, de gemeente den Bosch en tijdens taptoes & parades in binnen- en buitenland.

EXEMPEL. THEBAND bestaat uit bijna 60 muzikanten afkomstig vanuit de hele midden Brabantse regio. De gemiddelde leeftijd is 26 jaar. Wekelijks wordt op woensdagavond gerepeteerd onder leiding van dirigent Matthijs Kruik en slagwerkinstructeur Sander Bergman. 

EXEMPEL kent een rijke en succesvolle historie en zal in 2017 voor het eerst deelnemen aan de showwedstrijden tijdens het WMC.

Meer informatie:www.exempel.net

 

Kunst en Genoegen
Leiden

 

De Show- & Marchingband K&G, het paradepaardje van de vereniging, is opgericht in 1928 als mondorgelclub, in de loop der jaren omgevormd tot een tamboer-, pijper- en trompetterkorps en sinds de jaren ’70 uitgegroeid tot een orkest met een bezetting van trommels, slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, saxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons. 

K&G is een instituut met als enige muziekvereniging sinds 2016 een eigen "K&G University" met als doel jeugdige muzikanten voor te bereiden op het niveau ván en een plek bínnen de marchingband.

De uniformen van K&G zijn van het United States Marine Corps afgeleid.
De leden van de Show- & Marchingband staan garant voor perfecte optredens in binnen- en buitenland, beloond met veel applaus en waardering.
De stevige sound is bij velen bekend en zal met de inzet van leden en instructie nog vele jaren te beluisteren zijn.

K&G is almeerdere malen te gast geweest en mag in de lustrum-editie van Taptoe 's Hertogenbosch natuurlijk niet ontbreken.

Meer informatie: www.keng-leiden.nl
 

Jubal Drum&Bugle Corps
Dordrecht

 

De oorsprong van Jubal Drum&Bugel Corps uit Dordrecht begint in april 1911. Tijdens een feestavond van de christelijke jongensvereniging wordt het koor bij wijze van experiment eenmalig door enkele jongens begeleid met fluitjes. Het is een groot succes en dus wordt er besloten om met die muziekgroep door te gaan. Voor 35 gulden wordt instrumentarium aangeschaft en na een jaar repeteren gaat Jubal voor het eerst de straat op. Jubal groeit in de beginjaren gestaag.

Eind jaren zeventig waaide uit Amerika het fenomeen Drumcorps over, en omdat Jubal altijd vernieuwend is geweest werden uniform en instrumentarium daar op aangepast. De showoptredens namen een steeds grotere plaats in in de activiteiten van Jubal.

Jubal is, ondanks z’n leeftijd, altijd met z’n tijd meegegaan. Het resultaat is een modern drumcorps met jonge, ethousiaste leden (gemiddelde leeftijd 19/20). Ieder jaar doet Jubal aan diverse wedstrijden mee van verschillende organisaties zoals DCE, DCN, WAMSB en WMC. Daarnaast worden veel optredens verzorgd tijdens streetparades/taptoes in binnen- en buitenland.

Meer informatie: www.jubal.org

Dit muzikale evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: