''Voorwoord''

Slider
Taptoe 's-Hertogenbosch

Voorzitter Léon La Haije over de Taptoe: ‘Het is voor ons dé dag van het jaar’
 
Voorzitter Léon La Haije is stellig: de Taptoe die op zaterdag 17 juni in ’s-Hertogenbosch plaatsvindt is veel meer dan een avondje hoempapa. “Een Taptoe wordt toch gezien als oubollig met een saai defilé. Maar niks is minder waar. Bezoekers aan de show worden continu verrast. Het is een waar spektakel met nummers van Bach tot Barry White en van Robbie Williams tot rockhits. Ben je eenmaal geweest, dan kom je geheid weer terug. Beloofd.”

 
Sinds 2009 wordt iedere twee jaar door drumfanfare Amantius uit Den Bosch, dat onlangs haar 33-jarig bestaan vierde, de Taptoe georganiseerd. “Den Bosch is een muziekstad, kijk alleen maar naar alle carnavalsverenigingen die we hier hebben. Een muziekspektakel als een Taptoe hoort hier thuis, vonden wij”, zegt Léon. “Toen Amantius 25 jaar bestond, vonden we het organiseren van een Taptoe een mooie manier om onze verjaardag te vieren.” Dat jaar wordt direct een visitekaartje afgegeven: “Veel mensen bezochten het evenement en waren enthousiast. Ook stakeholders omarmden het evenement. Bovendien werd de Taptoe dat jaar meteen uitgeroepen tot de op een na beste van Nederland. Super natuurlijk.”
 
Kennis maken met Taptoe
De vijfde editie van de Taptoe wordt gehouden op zaterdag 17 juni. Net zoals andere jaren ’s middags een streetparade in de stad en ’s avonds de grote show in stadion De Vliert. “Voor de show ’s avonds heb je kaarten nodig die je voor 14 euro kunt kopen. De kosten van het kaartje houden we bewust laag. We willen dat iedereen de kans krijgt kennis te maken met de Taptoe.”
 
Achterover leunen
De organisatie is al maanden bezig met de nieuwe editie van de Taptoe. Want ieder jaar moet het toch net weer anders, beter. “Natuurlijk, we hebben inmiddels heel wat ervaring en de draaiboeken in de kast liggen. Maar we willen niet achterover leunen. We blijven kritisch en onszelf uitdagen. We vernieuwen de opzet, willen andere orkesten met nieuwe nummers.”
 
Kers op de taart
De voorzitter kijkt reikhalzend uit naar 17 juni. “Het is voor ons dé dag van het jaar.”  Léon is erg trots op wat de afgelopen jaren al is neergezet, maar heeft nog wel één wens. Of eigenlijk twee. “Ik hoop dat we dit jaar weer meer mensen kunnen bereiken die de Taptoe niet kennen en hen een leuke avond kunnen bezorgen. En ik zou het ontzettend mooi vinden als we een keer worden uitgeroepen tot de "beste Taptoe van Nederland". We zitten nu in de top 3 maar nummer 1 zou de kers op de taart zijn.”

Dit muzikale evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: