Euroband Rotterdam

Slider
Taptoe 's-Hertogenbosch

ROTTERDAM - De Rotterdamse Show- en Marchingband Euroband, is vanaf de oprichting op 1 november 1961 uitgegroeid tot een orkest met een uitstekende naam. Uitnodigingen uit binnen- en buitenland bewijzen de populariteit en reputatie van het orkest, dat blijkt wel uit de vele optredens bij taptoes, streetparades en corso’s.

 

Wegens Corona heeft de Euroband in november 2021 haar 60 jarig bestaan niet kunnen vieren. Wij verheugen ons op de viering van ons 60+1 jarig bestaan in november van dit jaar.

Vanaf 16 jaar is iedereen welkom om, indien nodig na een interne opleiding, deel te nemen in het orkest. Jaarlijks, gemiddeld ongeveer 23 keer, treedt de Euroband op met rond de 35-40 muzikanten.

Een enthousiast instructie team is beschikbaar om leerlingen op te leiden tot zij binnen twee jaar volledig deel kunnen uitmaken van het orkest. De speciaal voor de Euroband geschreven muziek en de choreografie van de shows, staan garant voor een eigen, unieke show en sound. De deelnames aan het Wereldmuziek Concours in Kerkrade in de Champions Devision, hebben geleid tot mooie resultaten in 2001 (mars competitie) 2005, 2009 en 2013 (mars en show competities) en in 2017 (mars competitie). Bij alle wedstrijden behaalde de Euroband een eerste prijs. Op 31 juli aanstaande zal de Euroband weer gaan deelnemen aan de marswedstrijden op het WMC 2022.

Hoogtepunten zijn zonder meer deelname aan The Royal Nova Scotia International Tattoo in Halifax Canada in 2008, de grootste indoortaptoe ter wereld. In 2015 deelname aan de Schloss Mariënburg Taptoe (D) en 2016 de festivals in Chalon sur Saone and Digne les Bains (F) (voor de 3e keer). En recenter, de Deutschland Military Tattoo in Magdeburg en taptoes in Hanau en Iserlohn(D).

2022 staat volledig in het teken van “vernieuwing”. Eindelijk, na twee jaar geen optredens te hebben verzorg i.v.m. Corona, kunnen de nieuwe uniformen, het nieuwe slagwerk en een geheel nieuwe show met als thema “The Sound of Silence" dit jaar eindelijk worden gepresenteerd. De muziek in de show bestaat onder andere uit bekende nummers als “Do you hear the people sing”,”For your eyes only”,“It’s oh so quiet”,“I can see clearly now” en “Shut up and dance”

De algehele leiding van de Euroband is in handen van Matthijs Kruik

Meer informatie: www.euroband.nl/

Dit muzikale evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: