Red Hackle Pipe Band

Slider
Taptoe 's-Hertogenbosch

België - De Red Hackle Pipe Band is één van de allereerste Schotse doedelzakbands in België. Hij werd in 1967 opgericht in de schoot van de scoutsbeweging onder de naam St. Georges Scouts Pipe Band. Stichter was Paul Morreel.


In 1972 treedt hij voor het eerst op onder de huidige benaming en in het uniform van het beroemde Black Watch regiment van Schotland, dit met toestemming van het 42ste regiment te Perth. De “Red Hackle” is de rode pluim op de feather bonnet en werd overgenomen, met toestemming, van de toen vermaarde “Red Hackle Pipes & Drums” uit Glasgow. Vanaf dan werd de band ook lid van de Royal Scottish Pipe Band Association te Schotland. De opleiding wordt verzekerd door Schotse instructeurs, die hiervoor geregeld gevraagd worden. Dit om de geest, de authenticiteit en het peil van de muziek zo dicht mogelijk te evenaren. Door discipline en volharding werd dit doel bereikt. Deelname aan wedstrijden in Schotland en Nederland met wisselend succes en ontelbare optredens in eigen land en de ons omringende landen, maken van deze band een veel gevraagde gast.

In 2010 behaalde de band met 90,25% een eerste prijs cum laude bij de Mars- en Showwedstrijden te Hamont. Bovendien werd de band kampioen in haar categorie en mocht ze voor 2 jaar de titel ‘Kampioen der Lage Landen' dragen. Als kers op de taart was de band ook nog eerste over alle categorieën en kreeg ze de Trofee André Rijcken en de Ereprijs Vlamo.

De show zal worden ondersteunt door het International Tattoo Highland Dance Team uit Engeland.

Meer informatie: www.redhackle.be 

Dit muzikale evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: