Nieuws

Slider
Taptoe 's-Hertogenbosch
« terug naar het overzicht

7e Taptoe ’s-Hertogenbosch 2021 gaat niet door!

28 mei 2021
Ondanks het steeds verder versoepelen van de Corona maatregelen, heeft de organisatie van TAPTOE ’S-HERTOGENBOSCH in overleg met de gemeente helaas moeten besluiten het evenement niet door te laten gaan. Een dergelijk grootschalig evenement met meer dan 5.000 deelnemers en bezoekers is onder de huidige omstandigheden niet coronaveilig te organiseren. ‘We willen geen enkel risico lopen, ondanks dat er steeds meer mag’ laat voorzitter Leon la Haije weten. ‘Een veilige omgeving voor deelnemers en publiek staat voorop’. Tel daarbij de benodigde voorbereidingstijd van deelnemende top- en showorkesten en het is bijna vanzelfsprekend dat de geplande datum 12-06-2021 niet reëel is.
 
De extra tijd wordt door de organisatie aangegrepen om in 2022 het evenement nóg mooier en voor een breder publiek neer te zetten. Het belooft een ongekend spektakel te worden. Noteer vast in de agenda: de 7e editie van Taptoe ’s-Hertogenbosch zal plaatsvinden op 18-06-2022.
 
Taptoe ’s-Hertogenbosch is een tweejaarlijks muziekevenement waarbij muziekverenigingen uit het hele land deelnemen. Het evenement bestaat uit een streetparade en een (avond)taptoe waaraan ca. 20-25 orkesten medewerking verlenen. In de avond keren een 7-tal (inter)nationale toporkesten terug om het publiek hun nieuwste muziek en choreografieën te presenteren. Sinds de allereerste editie van Taptoe 's-Hertogenbosch in 2009 behoort deze taptoe tot de beste van Nederland. In 2013 werd het evenement zelfs bekroond met een onderscheiding voor beste outdoor taptoe van Nederland!
 

Dit muzikale evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: