Nieuws

Slider
Taptoe 's-Hertogenbosch
« terug naar het overzicht

Taptoe ’s Hertogenbosch: een muzikaal feestje voor jong & oud

14 maart 2019
“Pak je rust op die laatste twee tellen! Zet de lijn aan de voorkant strak, switch naar de andere cirkel en zorg ervoor dat je je wending in kwartjes verdeeld!” Tamboer-maitre Martijn van Schadewijk van showfanfare Amantius roept zijn aanwijzingen over de choreografie naar de 55 muzikanten voor hem. Er wordt keihard gerepeteerd in deze weken.

Op zaterdagavond 18 mei moet de show vlekkeloos draaien, want dan vindt in ’s Hertogenbosch voor de 6de keer de Taptoe plaats. Samen met andere korpsen staat Amantius die avond garant voor een groot muzikaal spektakel in stadion De Vliert. Mooi om naar te luisteren, leuk om naar te kijken. Een geweldig feestje voor jong & oud.

Het is de Taptoe-organisatie wederom gelukt om de top van de Nederlandse show- en marchingbands te contracteren. Bij Amantius verheugen ze zich op de komende Taptoe. “Het is voor ons fantastisch om in onze eigen stad zo’n groot podium te krijgen, waarop we onze nieuwe show kunnen laten zien”, aldus Bram van Hoof, één van de tamboers bij Amantius. “Het samen toewerken naar zo’n optreden maakt onze band nog hechter.”



Weg met die hoempa pa muziek
De show van Amantius bestaat uit een medley van moderne popnummers en eigentijdse muziek. Wie bij een Taptoe nog denkt aan ouderwetse hoempa pa heeft het goed mis. “Het niveau van deze Taptoe is heel hoog”, aldus bestuurslid Cees Heesbeen. “Zeker als je nog nooit naar een Taptoe geweest bent, dan zul je versteld staan over de fantastische shows die je te zien krijgt van de deelnemende korpsen.”

Vrijwilligers en sponsoren
Er komt veel bij kijken om een Taptoe goed te organiseren. Het werk gebeurt veelal door vrijwilligers. Veel bedrijven in het Bossche dragen de Taptoe een warm hart toe en sponsoren op diverse manieren. Dit kan door geld te schenken, maar ook door repetitieruimte beschikbaar te stellen of op andere manieren te helpen. Eén van de hoofdsponsoren van het eerste uur is Spierings Smart Logistics. Directeur Frank Bruurs legt uit wat hun drijfveer is. “Ik vind het belangrijk dat wij als bedrijf op lokaal niveau dit soort unieke evenementen in onze stad ondersteunen. Het is een gigantische klus om dit te organiseren en er komt veel logistiek bij kijken om het allemaal goed geregeld te krijgen. Chapeau voor al die vrijwilligers die zich ervoor inzetten om het publiek een fantastische avond te bezorgen. Het is echt indrukwekkend om dit een keer mee te maken!”



Natuurlijk hoopt de organisatie dat het publiek in grote getalen naar de Taptoe komt kijken. Kaarten zijn te koop op de website www.taptoe-shertogenbosch.nl. De plaatsen met het beste zicht op het veld lopen hard, dus zorg dat u er op tijd bij bent.

Dit muzikale evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: